Aktualno

Obavijest članovima UEZ - Studijsko putovanje 2019-1

Nastavno na uspješne stručne ekskurzije proteklih godina te sukladno usvojenom godišnjem planu rada UEZ i ove se godine planira studijsko putovanje za članove UEZ s ciljem upoznavanja energetskih postrojenja u Hrvatskoj.


Pročitaj više...

Osposobljavanje za energetska zanimanja u UEZ

Udruga energetičara Zagreb provodi tri redovita godišnja ciklusa osposobljavanja za energetska zanimanja: zimski (siječanj-veljača), proljetni (travanj-svibanj) i jesenski (rujan-listopad). U tijeku su pripreme za proljetni ciklus koji će započeti 15. travnja 2019. Pozivamo kandidate koji namjeravaju pristupiti prvom ili periodičkom ispitu da se prijave kako bi se s našim iskusnim...


Pročitaj više...

Informacija o ispitima 2019.

NAJAVA ISPITNIH ROKOVA Područne ispitne komisije Zagreb za radnike koji polažu stručne ispite prema Pravilniku o poslovima upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima i uređajima


Pročitaj više...

Jednogodišnja pretplata na časopis EGE

Polaznici osposobljavanja za energetska zanimanja u Udruzi energetičara Zagreb od 01. siječnja 2017. mogu dobiti jednogodišnju pretplatu na časopis EGE od tvrtke Energetika marketing.


Pročitaj više...

Obavijest članovima UEZ

Najavljujemo održavanje predavanja u Udruzi, u utorak 26.02.2019. s početkom u 17 sati. Predavač: Mijo Zglavnik, dipl. ing. stroj. Naslov predavanja: Sunce - generator klime na Zemlji. Zbog organizacijskih razloga molimo sve koji namjeravaju doći da potvrde dolazak na e-mail Udruge.


Pročitaj više...

Predavači Udruge EZ

Kratki video uradak o predavačima Udruge energetičara Zagreb možete pogledati klikom na sliku.


Pročitaj više...
012345

Naslovnica

Obavijest članovima UEZ

 
Najavljujemo održavanje predavanja u Udruzi, u utorak 26.02.2019. s početkom u 17 sati. 
 
Predavač: Mijo Zglavnik, dipl. ing. stroj.  
Naslov predavanja: Sunce - generator klime na Zemlji. 
 
Zbog organizacijskih razloga molimo sve koji namjeravaju doći da potvrde dolazak na e-mail Udruge.
 
energy07
 
 

O predavanju

U opsežnijem uvodnom dijelu prikazani su izvori emisije CO2 u energetici i koraci međunarodne zajednice na smanjenju emisije antropogenih stakleničkih plinova. U središnjem dijelu objašnjeno je kruženje CO2 u prirodi, utjecaj CO2 na globalnu klimu i biljni svijet, a u završnom dijelu utjecaj aktivnosti Sunca i položaja Zemlje na ekliptici kao ključnih faktora koji utječu na klimu na Zemlji.
Najveći dio predavanja čini prezentacija Niskougljično društvo i emisija antropogenih stakleničkih plinova koju je autor održao u studenom 2018. godine u Rovinju na 13. međunarodnom znanstveno-stručnom savjetovanju Energetska i procesna postrojenja.

O predavaču

Mijo Zglavnik, ovlašteni inženjer strojarstva, u hrvatskoj energetici prisutan je više od  40 godina. Rođen je 1949. godine u Budrovcu. Strojarsku tehničku školu završio je u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Nakon odsluženja vojnog roka i pripravničkog staža u Tvornici mehaničkih dijelova RIZ u Zagrebu, zaposlio se u tvornici parnih turbina Jugoturbina u Karlovcu gdje je prošao put od konstruktora početnika do glavnog inženjera za ponude. Završio je specijalizaciju u tvornici Brown Boveri u Švicarskoj iz područja projektiranja i konstrukcije parnih turbina velikih snaga. U Elektroprojektu je bio projektant, voditelj odjela i pomoćnik direktora Strojarsko-tehnološkog biroa. Kroz 15 godina u Elektroprojektu sudjelovao je kao projektant u raznim projektima, od TE Plomin 2 (210 MW) do KKE TE-TO Zagreb (200 MW) gdje je bio glavni projektant, a vodio je i garancijski period elektrane za američku tvrtku Parsons. Od 2001. godine radi u Tehnokomu, gdje je osnovao i prvih deset godina vodio projektni ured.

 

UDRUGA ENERGETIČARA ZAGREB

 

Sat

Kalendar

Ožujak 2019
PUSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031