Aktualno

Obavijest članovima UEZ - najava predavanja

Najavljujemo održavanje predavanja u Udruzi, u utorak 28.05.2019. s početkom u 17 sati. Predavač: Tomislav Benković, mag. ing. el., HEP Proizvodnja d.o.o., Zagreb. Naslov predavanja: Sunčane elektrane u vidu krajnjeg kupca s vlastitom proizvodnjom. Zbog organizacijskih razloga molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail Udruge.


Pročitaj više...

Osposobljavanje za energetska zanimanja u UEZ

Udruga energetičara Zagreb provodi tri redovita godišnja ciklusa osposobljavanja za energetska zanimanja: zimski (siječanj-veljača), proljetni (travanj-svibanj) i jesenski (rujan-listopad). U tijeku je proljetni ciklus koji je započeo 15. travnja 2019. Pozivamo kandidate koji namjeravaju pristupiti prvom ili periodičkom ispitu da se prijave kako bi se s našim iskusnim predavačima temeljito...


Pročitaj više...

Informacija o ispitima 2019.

NAJAVA ISPITNIH ROKOVA Područne ispitne komisije Zagreb za radnike koji polažu stručne ispite prema Pravilniku o poslovima upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima i uređajima


Pročitaj više...

Jednogodišnja pretplata na časopis EGE

Polaznici osposobljavanja za energetska zanimanja u Udruzi energetičara Zagreb od 01. siječnja 2017. mogu dobiti jednogodišnju pretplatu na časopis EGE od tvrtke Energetika marketing.


Pročitaj više...

Predavači Udruge EZ

Kratki video uradak o predavačima Udruge energetičara Zagreb možete pogledati klikom na sliku.


Pročitaj više...
01234

Naslovnica

Obavijest članovima UEZ - najava predavanja

 
Najavljujemo održavanje predavanja u Udruzi, u utorak 28.05.2019. s početkom u 17 sati. 
 
Predavač: Tomislav Benković, mag. ing. el., HEP Proizvodnja d.o.o., Zagreb.
 
Naslov predavanja: Sunčane elektrane u vidu krajnjeg kupca s vlastitom proizvodnjom. 
 
Zbog organizacijskih razloga molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail Udruge.
 
energy07
 
 

O predavaču

Tomislav Benković rođen je 12. kolovoza 1987. godine u Karlovcu, gdje je završio Prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Diplomirao je 2011. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na smjeru Elektroenergetika. Uz to, položio je stručne ispite za voditelja energetskog objekta i sudionika u gradnji i upisan je u Imenik ovlaštenih inženjera elektrotehnike. Danas radi u Sektoru za ostale izvore energije HEP Proizvodnje na razvoju i izgradnji projekata integriranih i neintegriranih sunčanih elektrana i vjetroelektrana. Član je Komore inženjera elektrotehnike od 2017. godine.

O predavanju 

Izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji omogućeno je krajnjim kupcima, neovisno nalaze li se u kategoriji kućanstvo ili poduzetništvo, razvijati sunčane elektrane na krovnim površinama svojih objekata u vidu krajnjeg kupca s vlastitom proizvodnjom (poduzetništvo) ili korisnika postrojenja za samoopskrbu (kućanstvo). Prezentacija pojašnjava zakonske odredbe u smislu uvjeta koje korisnik mora zadovoljiti, financijske kompenzacije za proizvedenu električnu energiju, način priključenja na distribucijsku mrežu te okvirne procjene povrata na investiciju u ovakav tip elektrana.

UDRUGA ENERGETIČARA ZAGREB

 

Sat

Kalendar

Svibanj 2019
PUSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031